05.08.2016 13:35

Fără parcari rezervate ilegal în Capitală

Municipiul Chişinău este curăţit de parcările ilegale, indicatoarele rutiere care nu corespund standartelor, tăbliţe fabricate individual şi sisteme anti-parking montate ilegal de către unii agenţi economici.

Astfel, astăzi oamenii legii au demontat dispozitivele instalate ilegal de pe străzile Mihail Kogălniceanu, Sciusev și Columna (în perimetrul Pieții Centrale) din Capitală, prin intermediul cărora este sfidat dreptul celorlalți participanți la trafic de a staționa sau parca pe străzile municipiului Chișinău.

Inspectoratul Național de Patrulare menționează că, de la începutul lunii iulie curent, toți agenții economici au fost somați de către organele competente să se conformeze cerințelor legale și să înlăture toate neajunsurile în acest sens.

Cei care nu s-au conformat acestor rigori au fost sancționați cu amenzi în mărime de 10 unități convenționale, iar plăcile și sistemele anti-parking au fost demontate de angajații Întreprinderii Municipale „Exdrupo”.

Actualmente au fost ridicate 37 de indicatoare rutiere neautorizate și 24 de instalații și dispozitive anti-parking montate ilegal.

SURSA

Comentarii