25.08.2014 11:20

FESTIVAL ETNO-BALCANIC

Voie bună, gastronomie tradițională, costume strămoșești și meșteșuguri impresionante au făcut atmosfera primului Festival Etno-Balcanic organizat în Moldova. Complexul Etno-Cultural Vatra a adunat moldoveni de toate vârstele, dornici să se odihnească într-un mod inedit și civilizat. Atât vizitatorii, cât și organizatorii manifestației spun că pe lângă importanța culturală a acestor evenimente, meșterii populari și producătorii autohtoni profită de o bună ocazie de a se promova.

Pe parcursul celor două zile cât a durat Festivalul Etno-Balcanic, organizatorii au propus un program complex de muzică și dans susținut de trupe muzicale din Moldova, Ucraina, Serbia şi România. De asemenea, vizitatorii au avut ocazia de a vedea un show gastronomic, exponate de muzeu, lecții de olărit și au putut cumpăra obiecte de artizanat din peste 70 de gherete.

Pentru meșterii populari, care au avut ocazia să-și expună lucrările în cadrul manifestării este o ocazie deosebită de a se promova și de a-și comercializa marfa, mai ales că nu achită taxe pentru chirie.

Cei care au venit la festival spun că asemenea evenimente sunt binevenite pentru a ne păstra tradițiile și identitatea națională, în plus, reprezintă un mod civilizat de odihnă.

Complexul cultural Vatra este amplasat pe o suprafata de 10 ha și, din spusele organizatorilor, poate găzdui peste 30 mii de persoane.

Comentarii