11.09.2014 09:36

FINANȚELE PUBLICE SUB LUPĂ

Managementul fondurilor publice din țară va fi îmbunătățit. Asta, deoarece Curtea de Conturi implementează un proiect twining, în scopul consolidării auditului public extern din Moldova în conformitate cu standardele internaționale.

Proiectul are o acoperire exhaustivă asupra întregului sistem de administrare a finanțelor publice, iar realizarea acestuia va fi axată pe patru componente. Este vorba despre reforma cadrului legal și a managementului resurselor umane, consolidarea interacțiunii cu autoritățile de toate nivelurile și sporirea impactului activităților Curții de Conturi.

Următoarele misiuni de audit vor viza sistemul public de pensii, administrarea veniturilor și investițiile capitale. Partenerii proiectului twining „Consolidarea și întărirea auditului public extern în Republica Moldova” sunt Institutul Finlandez pentru Management Public HAUS şi Tribunalul de Conturi din Spania. Proiectul, finanţat de UE, prevede acordarea unui grant în valoare de 1,5 mil. euro pentru implementarea activităţilor prevăzute în Planul de acţiuni. Durata proiectului este de 2 ani.

Comentarii