18.09.2014 12:50

MOLDOVENII SE DECLARĂ PREA SĂRACI

Moldovenii se declară nemulțumiți de situația economică din țară, arată datele unui sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova. Potrivit experților, 50,7 la sută , atenție, peste jumătate dintre respondenți au răspuns că economia Moldovei stagnează și nu merge pe calea cea dreaptă.

Datele sondajalui au arătat că 25,9 la sută din participanți susțin că nivelul de trai pe parcursul anului trecut s-a înrăutățit, iar 45,2 la sută au apreciat că schimbări nu au existat. În ceea ce privește viitorul, 11,2 la sută dintre respondeți s-au arătat optimiști și au afirmat că va fi mult mai bine, 32,9 la sută au fost de părere că va fi puțin mai bine, iar 16,4 la sută au susținut că va fi mult mai rău. Totodată, populația s-a arătat nemulțumită de creșeterea prețurilor. Aproape 34,5 la sută dintre participanți au răspuns că nu le ajung bani nici pentru strictul necesar, 36,8 la sută - doar pentru strictul necesar și doar 8,4 la sută au declarat că pot să își cumpere tot ce doresc. Reprezentantul Asociației Sociologilor și Demografilor din Moldova, Andrei Dumbrăveanu, a declarat că aceste rezultate se datorează schimbărilor care au avut loc odată cu apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Cetățenii încearcă să asimileze schimbările semnificative care au avut loc atât în legislație, cât și în societate. Rezultatele studiului demonstrează că o mare parte dintre cetățeni sunt nemulțumiți și nu se pot obișnui cu noile reguli.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-12 septembrie 2014 pe un eșantion de 1191 de persoane, marja de eroare fiind de 3 la sută.

Comentarii