09.10.2014 09:45

ȘI FEMEILE POT CONDUCE! PRIMĂRIȚELE CER AUTORITĂȚILOR RESPECTARE ȘI EGALITATE

Femeile primărițe cer autorităților respectarea egalității de gen. Acestea au solicitat guvernanților ca doamnele să fie mai mult implicate în politică şi în procesele de luare a deciziilor, în proporție de cel puțin 40%. De asemenea, el cer să fie reprezentate adecvat în structurile administrative, precum și în listele de partid.

Potrivit agenţiei "Infotag", Femeile cer egalitate şi reprezentare, astfel încât, cel puţin 40% dintre membrii Parlamentului şi Guvernului trebuie să fie femei iar egalitatea de gen trebuie respectată şi în listele de partid. Astfel, dacă partidele vor refuza să îndeplinească cerinţele lor, acestea solicită ca formaţiunile să fie sancţionate. Spicherul Igor Corman a menționat anterior că Parlamentul a adoptat în primă lectură o iniţiativă privind reprezentarea femeilor în structurile de stat de cel puţin 30% şi a exprimat speranţa că după alegeri noul parlament va rezolva această problemă.


Coordonatorul ONU în Moldova, Nicola Harrington-Buhay, a numit "importantă dorinţa autorităţilor de a examina iniţiativa privind egalitatea de gen, cu atât mai mult că egalitatea în guvernare va permite atingerea unor rezultate semnificative în proiectele realizate". În Moldova sînt 988 de primari, dintre care 160 sînt femei, ceea ce constituie 16,4%. În Parlament 18% sînt femei iar în Guvern – peste 30%.

Comentarii