27.06.2016 18:36

Igor Cobileanski: Salut orice plecare din R. Moldova pentru o viață mai bună

Regizorul si scenaristul de film, Igor Cobileanski, salută inițiativa celor care vor să plece din țară, pentru a asigura o viață mai bună pentru familie.

Invitatul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA se referă și la falsul patriotism de care ar trebui să ne lipsim.

"Salut orice plecare din această țară pentru o viață mai bună. Omul are o singură viață, cineastul o singură dată face film. Lumea este mult prea cosmopolită deja, lumea nu mai este R. Moldova și alte țări. Lumea este întreaga Europă, întregul glob pământesc. Mai ales lumea cinematografică, este lumea care circulă permanent", a explicat invitatul.

Regizorul de film mărturisește că ar trebui să ne lăsăm de acest fals patriotism și să ne asigurăm confortul vital.

"Decât să mori de foame acasă sau să te umpli de nervi că nu reușești să faci ceva, sau să ai o pensie de 900 de lei mai bine să îți ridici bagajele și să pleci. Sună dramatic, dar cred că trebuie să ne lipsim de acest fals patriotism. Nu cred că asta trebuie să te intereseze. Cred că ar trebui să îl intereseze pe individ cum își va asigura confortul vital pentru el și familia sa", a povestit Igor Cobileanski.

Întrebat dacă și el stă pe bagaje, scenaristul de film a răspuns afirmativ.

"Mă gândesc și eu să plec. Sunt și eu pe bagaje. Uneori mă gândesc că o fac prea târziu, că ar fi trebuit să se întâmple acum 20 de ani. Atunci aveam speranțe. Nu vreau să îi judec pe cei care rămân ca să lupte, Să continue atunci lupta. Uneori cred că este mai bine pentru mine, familie, carieră să nu mai stau în Moldova. Și nu cred că există om care să nu se gândească la asta", a conchis invitatul.

SURSA

Comentarii