02.04.2015 12:30

În Moldova va funcționa Agenția Națională de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional

Miercuri, 1 aprilie, Guvernul Republicii Moldova a aprobat regulamentul de organizare și funcționare a Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional (ANACIP), informează noi.md

Noua structură va evalua programele tuturor instituțiilor de învățământ profesional tehnic, ale universităților și ale instituțiilor de formă continuă și va efectua acreditarea instituțională. Evaluarea va viza mai multe aspecte: capacitatea instituțională, rezultatele cercetătorilor științifice, managementul instituțional, gradul de inserție a absolvenților în cîmpul muncii etc.

ANACIP va fi condusă de un consiliu format din 15 membri selectat prin concurs jurizat internațional, cu un mandat de patru ani. Agenția va fi finanțată din bugetul public în primii doi ani de funcționare și, ulterior, din banii proveniți din venituri proprii constituite din taxele acumulate în rezultatul serviciilor acordate pentru evaluare și acreditare.

ANACIP va relua cu noi exigențe procesul de evaluare academică și acreditare, care a fost suspendat în anul 2008 în legătură cu restructurarea Ministerului Educației.

Comentarii