10.10.2014 09:44

ÎN PERIOADA RECE NUMĂRUL PERSOANELOR CARE VOR SOLICITA AJUTOR MATERIAL VA CREȘTE

Numărul persoanelor care ar putea cere ajutor în perioada rece a anului ar putea crește. Potrivit estimărilor făcute de către Ministerul Muncii, Protecţiei sociale şi Familiei, numărul acestora va crește cu circa 15 mii, transmite agenția IPN.

Estimările au la bază excluderea din lista indicatorilor de bunăstare a unor bunuri cum ar fi televizorul color, frigiderul sau maşina de spălat. Până acum familiile care aveau aceste lucruri în casă nu puteau cere ajutor social.

Totodată, și venitul minim garantat de stat va fi majorat, de la 1 noiembrie anul curent, până la 720 de lei, comparativ cu 680 până acum. Astfel, este oferită o şansă în plus familiilor cu venituri mici să se încadreze în această prestaţie pentru sezonul rece 2014-2015, iar pentru pensionari se va ignora sprijinul financiar acordat de stat care de la 1 iulie a fost majorat de 2 ori. Totodată, cei care au obţinut nejustificat ajutor social din partea statului s-au ales cu dosare penale, iar în bugetul de stat au fost returnaţi circa 2 milioane de lei.

Comentarii