10.03.2015 16:14

Internetul MOBIL, tot mai accesat de către moldoveni

Evoluția serviciilor de acces la Internet la punctele mobile a înregistrat creșteri dinamice în anul 2014.
Datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei arată că moldovenii tot mai mult accesează internetul prin intermediul telefonului mobil și smartphoneului, în deprimentul modemurilor, cardurilor și USB-urilor.
Numărul utilizatorilor de Internet mobil în bandă largă a totalizat, la finele anului 2014, 1 mil. 188,4 mii. Totodată, numărul total al utilizatorilor care au accesat Internetul la punctele mobile (prin telefon/smartphone și modemuri/carduri/USB-uri) s-a ridicat la 1 mil. 688,4 mii.
Consumul mediu lunar de trafic al unui utilizator care a accesat Internetul mobil prin telefon/smartphone s-a ridicat la 132 MB, iar consumul mediu lunar de trafic al unui utilizator de Internet mobil prin modemuri/carduri/USB a depăşit nivelul de 8,5 GB.
Aceleași date arată că timp de un an numărul utilizatorilor care au accesat Internetul în baza tehnologiei 4G a crescut de patru ori.
Conform estimărilor ANRCETI, la 31 decembrie 2014, cei trei furnizori de servicii de acces la Internet la puncte mobile deţineau, în funcţie de cifra de afaceri, următoarele cote de piaţă: Orange Moldova – 60,1%, Moldcell – 22% şi Moldtelecom – 17,9%.

Comentarii