27.05.2016 14:41

Lacrimi de delfin: Cum s-a desfăşurat la Chişinău acţiunea de protest a apărătorilor animalelor

Apărătorii animalelor intenţionau să împiedice inaugurarea de astăzi la Chişinău a delfinariului, încercînd să-i intimideze pe primii vizitatori.

Activiştii organizaţiilor obşteşti ADOPTA şi „Societatea Umană” au făcut uz de diverse slogane, performanţe creative, postere şi bannere lacrimogene. Dar aceasta nu a ajutat la blocarea deschiderii delfinariului „Nemo” pentru vizitatori.

Chiar în faţa intrării în delfinariul „Nemo”, inaugurat pe strada Andrei Doga 26, reprezentanţii ADOPTA şi „Societăţii Umane” au aşternut „un covor negru”. Potrivit ideii, oamenii care au procurat bilete la delfinariu trebuiau să simtă toată durerea de pe urma faptului că delfinii sînt întreţinuţi în captivitate în condiţii inacceptabile. Activiştii ţineau bannere cu inscripţiile „Libertatea este un drept, nu un privilegiu”, „Nu procura bilet (la delfinariu)”, „Voi vă distraţi, iar ei (delfinii) suferă”, „Cumperi bilet – ucizi delfinul”, „Casa lor este marea” şi multe altele.

Apărătorii animalelor le împărţeau trecătorilor pliante cu titlul simbolic „Salvaţi delfinii”. La acţiune s-a găsit loc şi pentru persoane creative, care l-au prezentat „pe primul delfin al delfinariului chişinăuian”. „Ideea” acestei performanţe a fost că figura delfinului era legată în lanţuri. În vizor a ajuns şi un poster cu un delfin plîngînd, care ruga să fie pus în libertate.

Reprezentanţii ADOPTA şi „Societăţii Umane” le-au amintit celor prezenţi despre intenţia lor de a efectua o investigaţie privind legalitatea deschiderii delfinariului. Ei sînt convinşi că organizatorii nu dispun de actele necesare pentru inaugurarea lui, de aceea, delfinariul de la Chişinău trebuie calificat drept construcţie ilegală.

Ministerul Mediului nu este de acord cu opinia apărătorilor animalelor. În comunicatul structurii se menţionează că delfinariul „Nemo” corespunde tuturor standardelor internaţionale.

SURSA

Comentarii