11.09.2014 15:28

MAI MULTE PÂRGHII PENTRU DEMOLAREA CONSTRUCȚIILOR ILEGALE

Noul regulament privind demolarea construcțiilor ilegale emis de primăria Chișinău, va permite autorităților să lupte mai eficient cu fenomenul construcțiilor neautorizate. Cel puțin așa a declarat viceprimarul Capitalei Nistor Griozavu, în cadrul talk-show-ului „Interes Direct” difuzat de MBC.

Modificările legislative privind lichidarea construcțiilor ilegale vor oferi mai multe pârghii autorităților municipale pentru a lupta cu fenomenul construcțiilor neutorizate.

Chiar dacă autoritățile fac totul pentru a elibera orașul de aceste construcții ilegale, mai sunt cazuri ieșite din comun cu care este greu de luptat, cu tât mai mult că până în prezent procedura de demolare trebuia trecută prin judecată, fapt ce lua mult timp.

Așa sau altfel, autoritățile susțin că trebuie de luptat cu acest fenomen până la capăt, întrucât are de suferit atât arhitectura orașului cât și spațiile verzi din preajmă.

Potrivit autorităților, în anul 2008 în capitală s-au atestat 617 construcții neautorizate. În 2011, numărul acestora a scăzut la 313, iar în prezent sunt 154 de construcții ilegale.

Comentarii