19.01.2015 15:11

Mali a scăpat de epidemia Ebola

Epidemia Ebola a părăsit Mali, iar în Guineea se redeschid școlile. Încheierea epidemiei în Mali a fost anunţată duminică seara de ministrul Sănătăţii, Ousmane Kone, şi de şeful Misiunii ONU de luptă împotriva Ebola, doctorul Ibrahim Soce Fall.

Pe 6 decembrie 2014, ultimul bolnav cu Ebola a fost tratat în capitala Mali, Bamako. De atunci, nici un alt caz confirmat nu a mai fost înregistrat în Mali. Conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) propagarea virusului Ebola într-o ţară poate fi declarată încheiată atunci când trec 42 de zile fără niciun nou caz înregistrat, iar în Mali acest termen s-a încheiat fără cazuri noi, informează Mednews.md.

Guineea, de unde a pornit epidemia actuală în decembrie 2013, rămâne una din ţările cele mai afectate de Ebola, alături de Sierra Leone şi Liberia. Totuși, OMS anunță că numărul victimelor este în scădere, iar acest fapt le permite elevilor şi studenţilor din Guineea să se întoarcă la lecții după aproape patru luni, începând cu 19 ianuarie, iar în Liberia – de pe data de 2 februarie.

Primul caz de Ebola din Mali, anunţat la 23 octombrie, a venit din Guineea, o fetiţă în vârstă de doi ani care a murit pe 24 octombrie fără să contamineze pe cineva. Mali este a patra țară africană care a scăpat de epidemie, după Senegal, Nigeria și Congo.

Comentarii