24.10.2014 10:59

MĂSURI DRASTICE PENTRU MAȘINILE CU DIESEL. ÎN EUROPA SE EMIT NOI REGREMENTĂRI

Europa ar putea înăspri reglementările privind mașinile cu motoare diesel. Deși recent au fost introduse standarde mai ridicate privind emisiile poluante ale automobilelor, Uniunea Europeana plănuiește să ia măsuri din ce in ce mai drastice, care vor viza în special mașinile ce funcționează cu motorină.

Pe masură ce problema legată de calitatea aerului din marile orașe se intensifică, specialiștii europeni au drept ținta emisiile motoarelor diesel. Astfel pana la 1 ianuarie 2015 vor fi publicate si reglementarile în acest domeniu. Potrivit specialiștilor, mașinile cu acest motor emit cantități mari de poluanți precum hidrocarburi și oxizi de azot, care pe termen lung afecteaza grav sănătatea populației.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat în acest an un raport sumbru, în care numarul persoanelor decedate anual în urma expunerii la poluarea atmosferică este dublu față de anul trecut.

Comisia Europeană își propune ca până în anul 2050, să se ajungă chiar și la interzicerea accesului mașinilor dotate cu acest combustibil în zona urbană. Astfel începand de anul viitor, când vrem să achiziționăm o mașină nouă, pe langa marcă, model și culoare trebuie să luăm în considerare dacă să optăm pentru un motor diesel sau pe benzină. Aceste măsuri îi vor afecta nu numai pe proprietarii de maşini personale, ci şi pe operatorii flotelor de autovehicule. Analiştii de specialitate se aşteaptă ca operatorii ce deţin vehicule diesel comerciale să integreze mai multe maşini hibride sau electrice în flotele lor sau să utilizeze telemetria pentru a îmbunătăţi eficienţa vehiculelor, restricţionând viteza şi planificând mai eficient rutele.

Comentarii