07.10.2014 10:17

MOLDOVA, CEL MAI MARE CONSUMATOR DE REȚELE DE SOCIALIZARE ȘI DE TELEVIZIUNE ONLINE

Moldova deține primul loc între țările Parteneriatului Estic în privința consumului de media. Moldovenii sunt lideri în ceea ce privește folosirea rețelelor sociale, a internetului și a televiziunilor online, potrivit unui studiu efectuat de Instrumentul european de vecinătate şi parteneriat, citat de Financial.

Potrivit sursei, din șase tipuri de media prezentate în sondaj, moldovenii sunt lideri la patru. Astfel cetățenii Republicii Moldova sunt lideri la utilizarea rețelelor de socializare cu 53%, de asemenea, țara noastră este prima la utilizarea internetului, cu 55%. Moldovenii mai sunt lideri și la ascultarea radioului (62%) și la vizionarea posturilor TV pe internet (35%).

Menționăm că întrebarea statisticienilor a fost: ”dacă respondenții consumă un tip de media sau altul cel puțin o dată pe săptămână.” Cu toate acestea, Republica Moldova rămâne în urma altor țări ale Parteneriatului Estic la capitolul citirea presei scrise (47%), pe primul loc se situează Belarusul cu 57%. Iar 91 la sută dintre moldoveni urmăresc televizorul cel puțin o dată pe săptămână. Cei mai mari consumatori fiind ucrainenii.

Comentarii