13.10.2016 12:50

Moldovenii care intră în Rusia cu automobilul ar putea plăti o taxă

Ministerul Transportului al Federației Ruse a propus să fie introduse taxe pentru utilizarea punctelor de trecere a frontierei ruse, pentru compensarea cheltuielilor de întreținere și reconstrucție a drumurilor.

Federația Rusă vrea să strângă fonduri pentru compensarea cheltuielilor de întreținere și reconstrucție a drumurilor, astfel propune introducerea unei taxe pentru utilizarea punctelor de trecere a frontierei, scrie Ria Novosti.

În proiect se menționează că la prima etapă va fi achitată taxa în punctele de trecere auto și cele de cale ferată. Rușii propun ca mijloacele de transport auto să fie taxate în funcție de categorie – autoturism sau camion, iar pentru trenurile marfare să fie stabilită taxa pentru o tonă de încărcătură.

Pentru colectarea fondurilor, se propune crearea unui singur operator pentru perceperea taxelor, preluând elementele principale ale sistemului „Platon”.

Potrivit unei alte versiuni, plata pentru utilizarea punctelor de trecere ar putea fi introdusă în a doua jumătate a anului viitor, iar crearea unui operator unic nu reprezintă singura variantă de realizare a acestei propuneri.

SURSA

Comentarii