27.05.2016 14:11

Moldovenii cu mașini de Bulgaria, lăsați în aer dacă nu au RCA

Autoritățile bulgare pregătesc noi surprize pentru cei care au mașini înmatriculate în Bulgaria și nu au încheiate asigurări RCA, notează 4tuning.ro.

Bulgarii încearcă să pună și mai multe piedici celor care vor să-și înregistreze autoturismele în tara de la Sud de Dunăre.

Noile statistici arata ca nu mai puțin de 100 de mii de mașini din România, Moldova sau Grecia sunt înmatriculate în Bulgaria. Datorită multitudinii de taxe și impozite din țările respective, proprietarii aleg aceasta soluție.

Problema vine din punctul de vedere al asigurărilor RCA. Mulți dintre cei care își înregistrează mașinile în Bulgaria, ori nu au încheiate astfel de asigurări, ori uită sa le reînnoiască.

Pentru a stopa acest fenomen, Ministerul Bulgar de Interne a cerut anularea automată înmatriculării autoturismelor fără RCA. Mai mult de atât, autoritățile bulgare doresc să limiteze pierderile suferite de fondul de garanție menținut de companiile bulgare de asigurări, cele care plătesc pagubele suferite de un automobil atunci când este implicat intr-un accident de circulație.

Acest fond de garanție va verifica periodic automobilele cu RCA-ul expirat și informațiile culese vor fi trimise Poliției Rutiere, care va anula înmatricularea.

SURSA

Comentarii