15.09.2014 14:41

MOLDOVENII MAI APROAPE DE MEDICINA MODERNĂ

Cea mai mare rețea de clinici private din Turcia și-a deschis astăzi o reprezentanță la Chișinău. Moldovenii care au probleme grave de sănătate vor avea au posibilitatea să beneficieze de consultație la raprezentanța ”Acibadem” din Moldova, ca ulterior, în caz de necesitate să se trateze în Turcia. Până în prezent peste 100 de pacienți de la noi s-au fost tratat la clinica din Turcia. La evenimentul de lansare a filialei Acibadem Moldova a fost venit și prezentatoarea TV din România, Andreea Marin - în trecut, și ea - pacientă a acestei clinici.

Moldova captează investiții străine în domeniul medicinii private. Începând de astăzi, cei care suferă de maladii ce nu pot fi tratate în țară, se pot adresa la clinică pentru a obține consultanță și, în caz de necesitate, pot merge la tratament și operații complexe în Turcia.

În 2013, peste 1000 de moldoveni și români s-au tratat în spitalele Acibadem, motivil principal ar fi că acestea sunt mai dotate cu tehnică medicală modernă.

Prezentatoarea TV și președintele Fundației „Prețuiește Viața”, Andreea Marin, cunoscută pentru implicarea sa în evenimente sociale a avut ideea de a deschide reprezentanțele spitalului în România și Moldova.

Rețeaua de clinici din Turcia cuprinde 17 spitale generale și 15 clinici ambulatorii, printre care un centru de medicină sportivă, acreditat de FIFA, precum și propria universitate.

Comentarii