13.02.2015 09:43

Moldovenii vor beneficia de 6000 de burse de studii peste hotare

În anul de studii 2015-2016, tinerii din Moldova vor beneficia de circa 6000 de burse de studii peste hotare. Potrivit Ministerului Educației, pentru fiecare țară în parte există un orar de depunere a dosarelor. Doritorii de a pleca la studii în China își pot încerca norocul acum. Data limită de depunere a dosarelor este 10 aprilie. Pentru mai multe informații, accesați site-ul Edu.md.

Cele mai multe burse – 5500 la număr sînt oferite în baza tratatului în domeniul educației încheiat cu România. Totodată, doritorii de a studia peste hotarele țării vor putea opta și pentru alte țări, inclusiv Federația Rusă, Bulgaria, Turcia, Slovacia, Cehia, Letonia, China, Qatar.
O altă oportunitate de studii peste hotare sînt Programele educaționale ale Guvernelor unor state, precum Guvernul Republicii Franța (Alianța Franceză); Guvernul Statelor Unite ale Americii (Programele Flex, Fulbright, Muski etc), Guvernul Germaniei.
Începînd cu 1 ianuarie 2014, tinerii din Republica Moldova pot opta și pentru programe de mobilitate oferite în cadrul noului program al UE pentru educație, instruire, sport și tineret – „Erasmus+”, deschis și pentru țările din Parteneriatul Estic. Studenții din țările Parteneriatului Estic vor avea posibilitatea de a primi subvenții pentru a participa la programele comunitare de masterat.

Comentarii