25.09.2014 11:42

MOTIVUL PENTRU CARE ȘEFII GOOGLE ȘI APPLE SE CONTRAZIC

FOTO: tuttoandroid.net

Platforma Google este menită să îmbunătățească viețile utilizatorilor, a spus președintele executiv al Google, Eric Schmidt, negând insinuările sefului Apple potrivit cărora motorul de căutare ar vinde publicitarilor informații personale despre utilizatori.

Într-o lume în care utilizatorii sunt tot mai preocupați de siguranța datelor personale, seful Apple, Tim Cook, a facut săptămâna trecută câteva remarci mai puțin subtile la adresa Google și Facebook.

Șeful producătorului iPhone a spus: "Noi nu vă facem un profil pe baza conținutului din email sau a paginilor pe care le citiți pe Internet, pentru a îl vinde ulterior publicitărilor. Noi nu 'monetizăm' informațiile pe care le stocați în iPhone sau în iCloud. Și noi nu vă citim email-urile sau mesajele pentru a obține informații pe baza cărora să vă facem oferte publicitare".

În replică, Schmidt a declarat pentru CNBC ca Google respectă dreptul la confidentialitate al utilizatorilor și s-a întrebat dacă oare șeful Apple are habar despre ce vorbește.

Google este suspectat de ceva vreme că ar folosi datele utilizatorilor în scopuri publicitare. La începutul acestui an, compania a fost dată în judecată, fiind acuzată că se folosește de serviciul sau de email pentru reclame destinate studenților.

Comentarii