Muntele Athos este poate cea mai cunoscută destinaţie turistică unde femeilor nu le este permis accesul. Femeile nu au voie aici pentru ca, potrivit unei teorii stravechi, prezenta lor i-ar putea zbuciuma spiritual pe calugari. De asemenea, şi numărul animalelor de sex feminin este controlat, iar bărbatii au nevoie de un permis special. Parlamentul European a incercat sa schimbe acesta regula stricta, dar apelul n-a avut niciun rezultat fericit.

Muntele Omine din Japonia este un alt punct turistic de evitat pentru femei. De ce? Tot din cauza unei legii antice, care considera femeile periculoase pentru linistea calugarilor.

Alta destinatie pe care femeile ar trebui sa o ocoleasca este Arabia Saudita. Însă, cine tine mortis sa mearga trebuie sa fie insotita de o ruda de sex masculin. Accesul va fi mai greu, dar nu imposibil. Odată ajunse pe tărâmul interzius, femeile nu sunt foarte bine primite. Oamenii de acolo au un comportament opresiv fata de femei, iar acestea trebuie sa ceara voie pentru aproape orice barbatilor.

Templele hinduse din Indonezia, Bali şi India reprezintă alte destinaţii de vacanţă care trebuie ocolite de femei doar când acestea se află la menstruaţie.

Tot in India, femeile nu pot intra in mormintele sacre Haji Ali Dargah Shrine din Mumbai, o destinatie turistica extrem de cautata, care poate ajunge şi la 20.000 de turisti pe zi. Este singura restrictie impusa si se pare ca guvernul indian nu da semne ca lucrurile o sa se schimbe prea curand.

Germania bifeaza si ea o locatie in care femeile au accesul interzis, dar aceasta masura se aplica spre binele acestora. In parcul Galaxy, din Bavaria, sexul frumos nu are voie sa se dea in toboganul X-treme FASER din cauza unor accidente in care femeile s-au ranit in zona genitala. In prezent se lucreaza la conceperea unor costume de protectie care sa le permita reprezentantelor sexului frumos sa se bucure de optiunile intregului complex.

Daca aveati impresia ca lucrurile astea se intampla numai pe pamanturi indepartate, v-ati inselat pentru că nici România nu se lasă mai prejos. Româncele nu pot intra la Mănăstirea Frăsinei, situată în judeţul Vâlcea. Regula a fost impusă de Sfântul Ierarh Calinic în secolul al XIX-lea, care a decis ca în incinta mănăstirii să nu se mănânce carne şi să nu intre femeile, iar cele care vor încălca restricţia vor fi blestemate pentru totdeauna la nefericire. Pentru a împiedica intrarea acestora în lăcaş, călugării le poftesc la chiliile de lângă mănăstire ca să se roage şi să se spovedească.