18.10.2016 08:50

O groapă de circa 3 metri a apărut noaptea în centrul Chișinăului

În această noapte, în apropiere de Gara Auto din centrul capitalei, s-a format un ambuteiaj din cauza unei gropi adânci de aproape trei metri. Incidentul s-a produs la intersecția străzilor Columna și Ismail.

La fața locului a intervenit o echipă de specialiști de la S.A. „Apă-Canal", care au reparat timp de circa patru ore un apeduct magistral, scrie sputnik.md.

Specialiștii de la „Apă-Canal" au declarat pentru Sputnik că o scurgere puternică de apă a fost observată în seara zilei de luni și a fost luată decizia de a repara în regim de urgență defecțiunea depistată.

Potrivit celor de la Apă-Canal, dacă astfel de defecțiuni nu sunt înlăturate rapid, ele pot provoca incidente mai grave.

Apa care se scurge prin elementele de infrastructură subterană poate să formeze spații goale sub asfelt, au mai declarat specialiștii.

Ei au precizat că gropile imense care au apărut recent in diferite locuri din Chișinău s-au format din cauza apelor pluviale care au provocat degradarea infrastructurii subterane.

Pentru a ajunge la țeava ce s-a spart, echipa de intervenție a fost nevoită să sape chiar pe carosabil, la ieșirea de pe strada Columna spre strada Ismail. Astfel, circulația în această intersecție s-a desfăşurat cu dificultate timp de mai multe ore.

Foto: SPUTNIK/ NICU GONCEAR

SURSA

Comentarii