23.01.2015 10:42

O nouă viață pentru TREI străzi din Chișinău! Care sunt acestea și când vor fi renovate

Trei străzi vor fi renovate în centrul Chișinăului! 31 august 1989, Alexandru cel bun și Tighina ar putea obține o nouă înfățișare, după ce vor fi reabilitate prin intermediul sprijinul financiar din partea Bancii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
Instituția a anunțat un tender pentru renovarea acestora, iar companiile interesate se pot înscrie în cursă, informează Noi.md.
Pentru cele trei străzi din centrul Chișinăului, cu lungimea totală de 6700 de metri, va fi renovat carosabilul, trotuarul, se vor crea locuri de parcare și se vor instala piloni pentru ilumire stradală. În cadrul proiectului urmează să fie schimbat 60.500 de metri pătrați de pavaj rutier, să fie instalați 288 de piloni pentru iluminatul stradal, să fie tras 54 km de cablu electric etc. Lucrările de renovare vor dura aproximatv 24 de luni, inclusiv, 12 luni s-au rezervat pentru înlăturarea neajunsurilor.
Investițiile vin din partea BERD-ului, precum și a Băncii Investiționale Europene, a Fondului Special „Energia Verde” și a grantului programului „Early Transition Countries Multi-Donor Fund”.
Compania care vrea să-și încerce puterile la tender trebuie, în primul rând, să înregistreze o cifră de afaceri de cel puțin 10 milioane de euro pentru ultimii trei ani, să aibă o experiență pe piață de cel puțin cinci ani și să execute lucrări cel puțin nouă luni pe an. Ofertele pot fi depuse pînă la 24 martie.

Comentarii