31.07.2014 09:35

VIZA ONLINE PENTRU EMIGRANȚI

De la 1 august cetăţenii străini vor putea solicita online viza de scurtă şedere pentru Republica Moldova. Aceasta, datorită lansării serviciului e-Visa, care va permite solicitanţilor de viză temporară în Republica Moldova să-şi întocmească dosarul în regim online, accesând portalul guvernamental www.evisa.gov.md.

Potrivit Serviciului de presă al ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene,
e-Visa este echivalentul vizei tradiţionale şi reprezintă o autorizaţie imprimată, care conferă cetățeanului străin dreptul de a intra pe teritoriul R. Moldova prin orice punct de trecere a frontierei. Pentru a obţine viza, solicitantul va completa cererea în format electronic, la care va ataşa pachetul necesar de acte. În cazul aprobării cererii, persoana va achita taxa de viză prin intermediul cardului bancar şi va primi viza electronică la adresa e-mail.
Serviciul e-Visa este parte a proiectului e-Transformare, susţinut de Banca Mondială şi implementat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.
Potrivit site-ului e-Visa, în prezent, cetățeni din 131 de state din lume au nevoie de vize pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Moldova.

Comentarii