22.11.2016 13:35

Pentru a doua oară în Portugalia a fost marcată Ziua vinurilor moldovenești

Ziua vinurilor moldovenești, ediția a doua, s-a desfășurat pe 18 noiembrie, în orașul Oeiras din Portugalia, la Palatul Marques de Pombal, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă.

Scopul a fost de a promova vinurile moldovenești de calitate, precum și gastronomia națională în rândul portughezilor, dar și a diasporei Republicii Moldova. Evenimentul a fost organizat de soții Simion și Viorica Croitoru, stabiliți de 16 ani in Portugalia, cu susținerea din partea municipiului Oeiras cu frația Confraria de Carcavelos ,colaborarea voluntară a Asociației „Miorița” si Asociației „Esti” din Spania.

La eveniment au participat peste o sută de persoane, oameni de afaceri care activează în domeniile vitivinol și comerț, agenți economici din diasporă, precum și Ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan, reprezentanți ai autorităţilor din Oeiras, bloggeri portughezi din domeniu. Prezent la eveniment Ambasadorul Dumitru Socolan a reiterat angajamentul Guvernului Republicii Moldova pentru consolidarea relațiilor bilaterale și intensificarea cooperării comercial-economice moldo-portugheze. El a subliniat importanța implicării reprezentanților diasporei în procesul de dezvoltare economică a țării de baștină, precum și necesitatea implicării active a acestora în evenimentele de promovare a obiceiurilor și tradițiilor naționale.

„Este foarte important sa promovam produsele moldovenești şi prin intermediul diasporei, căci cu ajutorul conaționalilor noștri aflați peste hotare şi cetățenilor ţării gazdă, putem obține dublu rezultat”, a specificat din partea organizatorilor Simion Croitoru. Ziua Vinurilor Moldovenești din Portugalia a fost organizată în cadrul programului Diaspora Engagement Hub al BRD, în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea în Moldova, cu susținerea financiară a Agenției Elvețiene pentru Cooperare și Dezvoltare (SDC).

SURSA

Comentarii