03.03.2015 16:07

Percheziții la un centru comercial din Chișinău! Au depistat secţii clandestine de panificaţie

Incredibil! Se poate întâmpla într-o societate modernă, care tinde să devină una europeană! Oamenii legii au efectuat percheziţii la un centru comercial, unde au depistat secţii clandestine de panificaţie, patiserie şi cofetărie. Potrivit organelor de ordine, întreprinderea nu era înregistrată la organele fiscale de stat.

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai Direcţiei de Poliţie din Chişinău împreună cu procurorii sectorului Ciocana au inițait o serie de acţiuni în vederea elucidării cazurilor de practicare ilegală a activităţii de întreprinzător.

În urma verificărilor poliţiştii au depistat un şir de documente şi acte contabile, potrivit cărora ar fi fost efectuate vânzări în sumă de peste 10 milioane de lei, precum şi înscrisuri de ciornă. Respectiv bugetul statului ar fi fost prejudiciat în proporţii deosebit de mari.

Conform legislaţiei în vigoare, agentul economic riscă sancţiune fiscală în mărimea venitului obţinut, sau amenzi în mărime de la 60 000 pînă la 120 000 lei cu lichidarea întreprinderii.

Comentarii