09.11.2016 15:50

Peste 120.000 de lei – sancțiuni contra fumatului

17 localuri de alimentație publică și comerț au fost sancționate în baza legii tutunului, după ce, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie curent, specialiştii Centrului de Sănătate Publică din Chişinău au realizat verificări inopinate la 70 de obiective de profil alimentar.

La aceste localuri au fost depistate nereguli privind prezenţa scrumierelor în sălile de deservire şi la terasă, prezenţa persoanelor care fumau în spaţiu interzis, utilizarea aparatelor de narghilea. Totodată, încălcările țin de semnul unic, însoţit de avertismentul „Fumatul interzis”, care nu era plasat la loc vizibil, admiterea fumatului în sala pentru clientelă, amenjarea locului pentru fumători fără a respecta distanţa impusă de legislaţie.

Ca urmare, au fost sancţionați, cu suma totală de 100.000 de lei, 14 agenţi economici: cafeneaua SRL „Grup A & A”, bufetul ÎI „Scuratovici Marina”, două bufete SA „Micăuţi”, cafenelele SRL „Melcafe” și SRL „IRV Café”, minicafenelele SRL „Alecvi şi R”, SRL „Timiraz” și SRL „Aveniu grup 9”, cafeneaua RL „Serj-Café 74”, barul SRL „Adwan Trade”, cafeneaua SRL „Adwan Trade”, minicafeneaua SRL „Fatma Star” și cafeneaua SRL „Climat Confort Grup”;

Totodată, au primit prescripţii sanitare trei agenţi economici: bufet ICS „Diyar-Med”, ghereta SRL „Nicovronic” și cafeneaua SRL „Universul Ceaiului”.

Totodată, au fost sancţionate pecuniar 14 persoane fizice, suma totală a amenzilor constituind 21.000 de lei. Încălcările se refereau la fumatul în locuri interzise: în scara blocului, la ieşirea din bloc, în locuri publice și fără a se respecta distanţa impusă de legislaţie.

SURSA

Comentarii