02.03.2015 13:19

Peste 300 de oameni protestează în Transnistria, după ce Rusia a redus din finanțare

Situația regiunii transnistrene a devenit tragică după ce Kremlinul a redus din asigurarea finanțe republicii separatiste. Sute de oameni din regiune au ieșit ieri în stradă pentru a protesta împotriva majorării tarifelor la serviciile comunale, medicale şi învăţământ. La miting s-au adunat peste 300 de oameni din mai multe localităţi şi raioane.

Protestatarii s-au adunat la terasa de vară a Parcului Victoriei la Tiraspol iar vorbitorii i-au îndemnat pe transnistreni să nu se teamă să le ceară socoteală autorităților pentru situația în care se află, a relatat Europa Liberă.

Liderul Mişcării „Unitatea populară”, Anatolii Dirun, a îndemnat oamenii să nu se sfiască să întrebe autorităţile ce au făcut şi de ce au adoptat anumite decizii. „Costul întreținerii unui hectar de pământ a crescut, în medie, de 2,5-3 ori. Aş vrea să mă uit la aceşti specialişti cum se descurca ei în aceste condiţii. Atunci când ministrul ne spune că aveţi o productivitate mică la hectar, l-aş ruga pe acest ministru să se urce pe tractor şi să lucreze mecanizator”, a declarat Dirun.

Comentarii