17.10.2014 13:41

PREA PUȚINI BANI ALOCAȚI PENTRU LUPTA CU EBOLA

Fondul Națiunilor Unite destinat pentru lupta împotriva virusului Ebola nu dispune decât de 100.000 de dolari și nu de 20 de milioane, așa cum anunțase joi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, potrivit ediției de vineri a cotidianului New York Times, informează Agerpres.

Cele 20 de milioane anunțate presei de secretarul general al ONU reprezintă de fapt totalul promisiunilor de ajutor și nu banii virați în mod real, au precizat responsabili ai fondului, scrie cotidianul american. Numai Columbia și-a plătit deja contribuția, în valoare de 100.000 dolari.
Chiar și atunci când se vor strânge cele 20 milioane de dolari, această sumă este încă departe de miliardul de dolari considerat necesar de Națiunile Unite pentru a combate într-un mod eficient această epidemie ce s-a soldat cu aproape 4.500 de morți.


Precizăm că si Centrul Național de Sănătate Publică de la noi recomandă persoanelor revenite din ţările africane unde au fost depistate cazurile de Ebola, precum Guineea, Liberia, Sierra-Leone şi Nigeria, să se adreseze imediat medicului de familie, mai ales în caz de apariţie a semnelor de boală – febră, cefalee, faringită, dureri toracice, tuse, erupţii pe piele şi hemoragii.
Medicii solicită cetăţenilor să evite contactul direct cu posibili bolnavi sau persoane decedate, revenite din zonele afectate și, mai cu semă, să evite călătoriile în țările afectate de virus.

Comentarii