30.06.2014 16:36

SUPLIMENTELE PENSIILOR MICI, DUBLATE

Suplimentele la pensiile mici, vor fi dublate de la 1 iulie. Un proiect în acest sens a fost aprobat sîmbătă la Ședința Guvernului. Acesta prevede dublarea sumelor fixe ale suportului financiar de stat, de la 50 la 100 de lei, de la 60 la 120 de lei şi de la 90 la 180 de lei. Executivul a mai aprobat și majorarea plafonului pensiei de la 1300 până la 1500 de lei ca o condiţie pentru acordarea suportului financiar de stat cu scopul de a extinde numărul beneficiarilor acestora.

Totodată, se propune acordarea suportului financiar de stat unor categorii noi de beneficiari. De exemplu, beneficiarii pensiei de urmaş, ai alocaţiilor sociale de stat de însoţire şi de supraveghere, cu excepţia celor pentru îngrijire şi a ajutorului de deces. În cazul pierderii întreţinătorului, suportul va fi de 100 de lei pentru fiecare copil, iar în cazul pierderii ambilor părinţi, mărimea suportului financiar se dublează.
în cadrul unui comunicat al Guvernului se arată că pentru a pune în aplicare acest proiect, anual din bugetul de stat vor fi alocate 824,7 de milioane de lei. Proiectul a fost elaborat de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi urmează să fie examinat în Parlament.

Comentarii