07.04.2015 07:52

Prima aplicaţie mobilă pentru turişti

Agenţia Turismului (AT) a prezentat prima aplicaţie mobilă pentru turişti – un fel de ghid al celor mai populare trasee şi atracţii turistice din Moldova, notează Infota.
Directorul executiv al Agenţiei, Natalia Ţurcanu, a relatat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că "această aplicaţie este necesară pentru promovarea turismului moldovenesc peste hotare".

"Trăim în era tehnologiilor informaţionale şi înţelegem cît de important este să mergem în pas cu timpul. Aplicaţia a fost elaborată conform exemplului sloven Slovenia's Top 50 şi are scopul de a-i ajuta pe turiştii străini să se orienteze în atracţiile locale şi să-şi planifice călătoria. În meniul aplicaţiei au fost incluse combinate de vinificaţie, mănăstiri, muzee, harta traseelor turistice", a spus ea.
Potrivit Nataliei Ţurcanu, "în aplicaţie au mai fost incluse fotografii, date de contact, orele de lucru, cu ajutorul cărora pot fi planificate călătoriile şi împărtăşite cu prieteni pe Facebook".

"Asemenea aplicaţii există în toate ţările europene, sînt foarte utile pentru turişti. Moldova este cea mai neexplorată ţară din Europa, de aceea avem nevoie de asemenea ghid mobil", a spus directorul general al Agenţiei, Nicolae Platon.
El și-a exprimat convingerea că în viitor Moldova va deveni mai atractivă pentru turişti, deoarece "are toate premisele pentru aceasta".

Este prima aplicaţie mobilă turistică moldovenească, compatibilă şi cu iOS, şi cu Android, şi care poate fi gratuit descărcată de pe AppStore şi Google Play.
Pentru elaborarea aplicaţiei s-au cheltuit $6 mii. Aplicaţia este disponibilă doar în limba engleză, dar în curînd urmează să fie lansată în limba română, rusă, germană şi franceză.
Proiectul a fost realizat cu sprijinul USAID CEED II, compania Orange Moldova şi Departamentul Poliţiei de Frontieră.

Comentarii