04.11.2014 16:49

PRIMA DOAMNĂ DIN MOLDOVA, DECORATĂ CU CRUCEA ORDINULUI ISABELA CATOLICA

Una dintre cele mai vechi și prestigioase distincții spaniole ”Crucea Isabela Catolica” a fost eferită unei femei de afaceri din Republica Moldova. Este vorba despre președintele Gaz Natural Fenosa și consul Onorific al Spaniei în Republica Moldova, Silvia Radu. Distincția a fost oferită de noul Ambasador al Regatului Spaniei acreditat în România şi Republica Moldova, Ramiro Fernandez Bachiller.

Distincția Ordinul Crucea Isabela Catolica, cu care a fost decorată Silvia Radu este una dintre cele mai notorii distincții pe care le oferă Guvernul Spaniol. Ceremonia de îmânare a distinsului ordin, a avut loc în prezența unui public select.

În discursul său, excelența sa Ambasadorul a specificat că Ordinul Isabela Catolica constituie un omagiu şi o recunoaştere de către Casa regală a comportamentelor civile extraordinare, de care dau dovadă spaniolii şi reprezentanţii altor popoare în beneficiul naţiunii hispanice. La rândul său, Silvia Radu a menționat că este mai mult decât onorată să poarte această distincție.

La eveniment au fost prezenți, atât ambasadori, pioliticieni cât și colegi și prieteni. Fiecare au avut de spus numai cuvinte bune.

"Decorația pe care a primit-o Silvia Radu este una foarte importantă. Ea merită cu siguranță acest ordin, deoarece este și consul onorific al Spaniei în republica Moldova, dar mai ales pentru faptul că dinsa are o contribuție deosebită în parcursul european al Republicii Moldova", a declarat PIRKKA TAPIOLA, Șeful Delegației UE la Chișinău.

Pe lângă aspectele și calitățile personale, cei prezenți la eveniment au accentuat și abilitățile sale manageriale.

Ordinul Regal Isabela Catolica este o înaltă decorație a Spaniei, instituită de regele Fernando al VII-lea la 14 martie 1815 și se acordă atât cetățenilor spanioli, cât și celor străini, pentru merite deosebite aduse Națiunii. Aceasta este acordată în mod special pentru cei care se remarcă în mod excepțional pentru serviciile și devotamentul față de limba, cultura și civilizația Spaniei în relațiile cu celelalte state.

Comentarii