14.10.2014 14:42

PROIECTE DE VIITOR PENTRU ORAȘUL NOSTRU

Chișinău sau oraşul din piatră albă, așa este supranumit centrul cultural și economic al Republicii Moldova. Amplasat în inima Europei, capitala Moldovei pe parcursul ultimilor ani și-a schimbat considerabil imaginea. Unii cu nostalgie în suflet, își aduc aminte de un oraș unde domnea liniștea, cu străzi luminoase și o arhitectură străveche. Alții însă, luptă pentru un oraș modern, pentru o capitală europeană.

Astfel, responsabilii de la primăria orașului își propun realizarea mai multor proiecte, care ar moderniza Chișinăul. Nistor Grozavu, viceprimarul capitalei, a enumerat câteva dintre acestea. Pe lângă rebilitarea drumurilor și infrastructurii rutiere, un proiect important este modernizarea transportului public.

Un alt proiect ce va transforma orașul Chișinău într-o capitală europenă este modernizarea spațiului locativ. Astfel, autoritățile își propun să transforme orașul nu doar într-un megapolis modern, dar și călduros.

Pe lângă, transport și infrastructură, pe agenda primăriei mai sunt proiecte precum conservarea patrimoniului istoric și restabilirea și păstrarea spațiilor verzi. Drept exemplu, viceprimarul Nistor Grozavu a menționat că proiectul parcul ”Valea Morilor” care a fost restaurat parțial are toate șansele să devină realitate.

Amenajarea lacului din Parcul „Valea Morilor” a dat speranță locuitorilor Chișinăului că cel mai mare loc de agrement din capitală prinde viață. Totodată, autoritățile își propun drept scop restabilirea Complexului arhitectural Rotonda și a scării cascadă ce au împodobit cândva parcul. Dacă, parcurile au toate șansele să fie reabilitate, Chișinăul este în continuare împânzit de gherete și comerț stradal, însă autoritatea municipală are un răspuns și pentru această problemă.

Comentarii