13.02.2015 08:43

Proiectele de performanță energetică, ajung și în LOCALITĂȚILE din Moldova

În mai multe localități din țară vor fi implementate proiecte de performanță energetică. Este vorba de trei proiecte susținute de Uniunea Europeană care au fost lansate ieri la Chișinău. Costul acestora se ridică la trei milioane de euro, dintre care 20 la sută reprezintă contribuția comunităților.

Cele trei granturi acordate prin programul SuDEP vor fi utilizate pentru realizarea unor proiecte ce vizează energia regenerabilă și eficiența energetică a clădirilor publice, dezvoltarea energiei durabile și modernizarea și economisirea energiei în iluminatul stradal. Beneficiarii direcți ai acestor granturi vor fi localitățile Ungheni, Orhei, Ocnița, Soroca și Cantemir. Astfel, din banii oferiți de UE va fi reabilitată o grădiniță din Ungheni. În Orhei va fi modernizat sistemul de termoficare raional, iar în Ocnița, Soroca și Cantemir vor fi modernizate și instalate corpuri de iluminat stradal moderne și energetic eficiente, informează Moldpres.
Localitățile sus-numite s-au angajat să reducă cu cel puțin 20 la sută emisiile de gaze cu efect de seră, prin implementarea planurilor de acțiuni privind energia durabilă.

Comentarii