16.10.2014 15:29

REABILITAREA BULEVARDULUI ȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÂNT SE AMÂNĂ

Tenderul de selectare a companiei care să execute lucrările de reabilitare a bulevardului Ștefan cel Mare a avut loc cu încălcări. La această concluzie a ajuns Comisia de anchetă din cadrul Consiliului Municipal, Chișină, care a examinat procedura de achiziții publice pentru desfășurarea lucrărilor de construcție pe arterele principale ale capitalei - Alecsandri, Negruzzi și Ștefan cel Mare.

Comisia consideră că și contractul semnat între Primărie și compania executantă nu este valabil.

La tenderul din 14 februarie au fost prezentate șase companii. Pentru reabilitarea bulevardului Ștefan cel Mare a fost selectată compania românească Delta ACM-93, cea care se ocupa reconstrcuția străzii Aleco Russo din sectorul Ciocana.

Marcel Darie spune că darea în exploatare a străzii Aleco Russo a fost tergiversată aproape un an. El este nedumerit că această companie a fost selectată repetat, în condițiile în care calitatea lucrărilor executate pe strada Russo poate fi pusă sub semnul întrebării. Comisia de anchetă însă atrage atenția asupra altui detaliu - persoanele care au semnat contractul de executarea a lucrărilor de reabilitare a bulevardului Ștefan cel Mare.

Comisia de anchetă a Consiliului Municipal a propus să fie creată o comisie de evaluare care să-și expună părerea obiectivă despre modul cum s-a desfășurat acest tender. Reprezentanții BERD, banca care a acordat Primăriei creditul în sumă de 11,7 mil. euro pentru desfășurarea lucrărilor pe bulevardul Ștefan cel Mare, nu sunt de acord cu învinuirile aduse de Comisia de anchetă și susțin că tenderul s-a desfășurat în conformitate cu procedura de achiziții publice. Și primarul Dorin Chirtoacă spune că tenderul este absolut legal și că a fost asistat de reprezentanții BERD.

Comentarii