29.09.2016 08:45

Redescoperă bibliotecile dintr-o altă perspectivă – „Nocturna bibliotecilor”

Devenită o tradiție, „Nocturna bibliotecilor” revine cu o nouă ediție. La eveniment, cei prezenți vor avea posibilitatea să redescopere lumea literaturii dintr-o altă perspectivă, printr-o mulțime de activități.

„Nocturna bibliotecilor” se va desfășura în seara/noaptea dinspre 30 septembrie spre 1 octombrie la Biblioteca Națională a Moldovei, iar programul acesteia va fi unul vast și interesant pentru iubitorii de carte și artă. Oaspeții evenimentului vor asista la lansări și prezentări de carte, lecturi publice, întîlniri cu personalități precum scriitori, artiști, istorici, cercetători, profesori, bibliotecari, jurnaliști și oameni de cultură.

De asemenea, se vor organiza expoziții de pictură, grafică, sculptură, fotografie, artă decorativă și arta aranjamentelor florale. Organizatorii au pregătit și mici surprize: proiecții și prezentări de filme, concursuri cu premii de cărți/materiale oferite de biblioteci, editurile participante, autori.

Startul activităților se va da la ora 18.00.

„Nocturna bibliotecilor” este un eveniment ce susține campania națională „Ne vedem la bibliotecă”, inițiată de Programul Novateca.

SURSA

Comentarii