18.11.2016 07:16

Reparaţia traseului Сimişlia-Сăuşeni va începe în anul 2017

În anul 2017 va începe reparaţia traseului R26 Cimişlia-Căuşeni, pe un segment de 64 de kilometri.

Despre aceasta a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii autorităţilor publice locale din raionul Cimişlia.

Surse din cadrul ministerului au relatat că ministrul a evidenţiat importanţa strategică a traseului R26, prin care se face legătura dintre localităţile din sudul Republicii Moldova cu regiunea Odessa din Ucraina.

Ministrul a mai spus că traseul care face legătura între oraşele Cimişlia şi Leova şi care tranzitează mai multe localităţi este inclus în programul de reparaţie pentru anul 2017, iar pînă la începutul lunii martie urmează să fie finisată proiectarea traseului.

În cadrul discuţiilor, mai mulţi primari s-au arătat nemulţumiţi că pînă în prezent repartizarea Fondului Rutier era efectuată pe criterii politice, iar tot mai multe localităţi ai căror primari nu făceau parte din coaliţia de guvernare nu primeau bani pentru reparaţia drumurilor locale.

Iurie Chirinciuc a informat primarii că se pregăteşte proiectul de eficientizare a întreţinerii drumurilor locale, care are menirea de a oferi primăriilor 50% din taxa de folosire a drumurilor. Astfel, ministrul i-a încurajat pe primari să susţină acest proiect de lege, care este în favoarea lor.

De asemenea, ministrul a vizitat fabrica de producere a asfaltului "Irinda-Prim", care activează în Republica Moldova de aproape un deceniu. Oficialul a rămas impresionat de tehnologiile performate care sunt folosite la fabricarea materialelor de reparaţie a drumurilor.

SURSA

Comentarii