10.10.2014 09:43

ROMÂNIA A DONAT 100 AUTOTURISME ȘCOLARE

100 de mijloace de transport pentru o serie de instituţii şcolare și 35 de autoturisme de teren Dacia Duster în valoare totală de circa 4 milioane de euro au fost oferite în mod oficial astăzi de Guvernul României pentru Republica Moldova. Donația a fost făcută cu ocazia vizite efectuate la Chișinău de către premierul român Victor Ponta.

Ceremonia de donare a avut loc astăzi în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Potrivit premierului român, Victor Ponta, România este mereu gata să ajute Republica Moldova de câte ori are nevoie. La rândul său, premierul moldovean, Iurie Leancă, a mulțumit omologului său pentru oferirea celor 100 de autoturisme pentru elevi, care cu siguranță va duce la o înbunătățire vizibilă a sistemului de învățământ din Moldova, în special în ceea ce privește siguranța elevilor. Potrivit ministrului Educației din Moldova, Maia Sandu, lipsa autoturismelor pentru transportarea elevilor este o problemă acută în toate regiunile țării. Ministrul a salutat acest gest din partea României, însă pentru a asigura toate instituțiile de învățământ din țară cu transport ar mai fi nevoie de încă 100 de astfel de autoturisme, a declarat Maia Sandu. Autoturismele donate au fost deja repartizate în toate regiunile țării. Beneficiarii, prezenți la eveniment au declarat că până în prezent instituțiile de învățământ erau nevoite să arendeze autocare.

Precizăm că în ultimele 14 luni, România a acordat peste 40 de milioane de euro pentru implementarea diferitor proiecte din țara noastră. Amintim că astăzi în cadrul vizitei sale la Chișinău, Victor Ponta a vizitat locul unde va fi construit noul sediu al Teatrului Republican Dramatic "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul, o grădiniță din localitatea Porumbesti, raionul Cantemir și sala cu orgă din Chișinău.


Comentarii