25.11.2016 17:31

Noi complici în dosarul licitaților trucate

Şaptesprezece persoane din cele 18 reţinute ieri în dosarul licitaţiilor trucate în sectorul educaţiei ar putea fi arestate pe un termen de 30 de zile.

Procurorii anticorupţie au depus astăzi demersuri la Judecătoria Buiucani, prin care au cerut mandate de arestare pe numele reţinuţilor.

Precizăm că ieri una dintre persoane a plecat acasă, urmînd să fie cercetată penal în stare de libertate, motivul eliberării fiind încheierea acordului de recunoaştere şi darea de depoziţii care au condus la reţinerea a încă două persoane în seara zilei de ieri. După cum a comunicat anterior NOI.md, este vorba despre şeful şi şeful-adjunct al Direcţiei educaţie din sectorul Rîşcani al capitalei.

Totodată, procurorii vor cere judecătorilor plasarea în arest la domiciliu a 3 persoane din cele 17 menționate mai sus. Demersul procurorilor este întemeiat pe încheierea acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei de către bănuiţi, colaborarea cu urmărirea penală şi oferirea declaraţiilor care indică la alţi suspecţi, dar şi faptul că două dintre reţinute au copii minori de vîrste cuprinse între 2 şi 5 ani şi sînt singurii întreţinători.

Şedinţele în care vor fi examinate demersurile procurorilor vor începe mîine dimineaţa la Judecătoria Buiucani.

SURSA

Comentarii