16.07.2014 15:44

START ADMITERE LA UNIVERSITĂȚI

Ministerul Educației a anunțat că începând cu 21 iulie și până pe 31 august curent, proaspeții absolvenți au posibilitatea de a se înscrie la toate cele 30 de universități din țară. Candidații pot participa la concursul de admitere, la mai multe specialităţi concomitent, și de asemenea, la una sau mai multe universităţi.

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru sesiunea 2014 planul de înmatriculare pentru studii de licenţă, prevede peste 19 mii de locuri, dintre care circa şase mii cu finanţare bugetară. De asemenea, anumite categorii de candidaţi, cum ar fi copii orfani, copii cu grad de dizabilitate sau copii care au ambii părinţi cu deficiențe locumotorii, vor putea beneficia de 15% din numărul total de locuri. Totodată, pentru studiile de masterat au fost alocate circa nouă mii de locuri.
menționăm că astăzi a început sesiunea suplimentară pentru cei care au picat sesiunea de bază a bacalaureatului din acest an. Ministerul Educaţiei a anunțat că în conformitate cu cererile depuse, la această sesiune vor participa 9675 de candidaţi. Pe când, ceilalţi circa şase mii de candidaţi care au picat cel puţin un examen, îl vor putea susține doar la anul viitor.
Amintim că la sesiunea de bază de bacalaureat din acest an au participat circa 27 de mii de elevi. După procedura de contestare, peste 12 mii de elevi au promovat toate examenele. Alţi circa 15 mii de candidaţi au luat note insuficiente la cel puţin un examen.

Comentarii