27.06.2016 18:53

Telefonul „fantomă”: Ecranul său poate fi văzut doar de proprietar

Un inventator turc a găsit o modalitate prin care să se asigure că îți poți păstra mesajele private, chiar și în metrou.

Numele său e Celal Goger, iar ideea i-a venit în timp ce folosea un mijloc de transport în comun aglomerat în Instanbul și a simțit mulți ochi străini curioși față de conținutul mesajelor pe care le trimitea pe telefon.

Deși a crescut într-un oraș mic, fără electricitate, Goger are un studio tech destul de avansat, unde a inventat metoda de ascundere a ecranului. După cum se poate vedea și în fotografii, „cobaiul” a fost un iPhone, ceea ce ne dă de înțeles că invenția ar putea fi aplicată pe mai multe telefoane

Acesta a spus, printre altele, că simte că s-a născut în locul greșit și la momentul greșit. „Dacă m-aș fi născut în Marea Britanie, cred că aș fi primit mult mai mult suport pentru a duce proiectul mai departe și pentru a porni o producție în masă a invenției mele”, a declarat el. În patru luni, a terminat invenția telefonului-fantomă, pe care plănuiește să îl numească C.COGER I.

Telefonul e modificat cu ajutorul unui cip care face ecranul să fie alb. Al doilea cip se află într-o pereche de ochelari, care se conectează la telefon și îi fac astfel ecranul vizibil pentru privitor.

Nu au fost publicate și alte detalii legate de funcționarea exactă a dispozitivului, și cu atât mai puțin despre preț și data de lansare.

SURSA

Comentarii