07.11.2016 16:05

Termenul experimentului cu transportul nocturn în Chișinău s-a finalizat

Termenul limită pentru efectuarea experimentului cu transportul nocturn din Chișinău trebuia să expire la data de 30 octombrie.

În urma monitorizărilor făcute în această perioadă, potrivit Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC), s-a întocmit un raport, în baza căruia urmează să se ia o decizie în vederea continuării circulației troleibuzelor din capitală pe timp de noapte, scrie realitatea.md.

Șeful RTEC Gheorghe Morgoci, solicitat telefonic de Realitatea.md, a declarat că a prezentat deja acest raport consilierilor din CMC, însă o decizie în privința continuității proiectului nu a fost luată: „Noi am prezentat raportul, dar toți tac. CMC-ul trebuie să ia o decizie. În cazul în care îl vom continua proiectul trebuie să vedem dacă va fi majorat tariful sau nu și alte aspecte”, a spus Gheorghe Morgoci.

Șeful RTEC susține că până când nu este o decizie a CMC, troleibuzele pe timp de noapte continuă să circule până la ora 2, așa acum a fost stabilit vara trecută.

„Noi am analizat situația și vreau să vă spun că în jurul orei 1:00 încă mai sunt pasageri, dar până la 2:00, foarte puțini. Ar fi oportun să continue proiectul, dar cu mici schimbări. Va fi bine dacă municipalitatea ne-ar restitui cheltuielile, fiindcă uneori ducem câte un pasager doar, însă facem kilometraj, cheltuim pe salarii ș.a”, este de părere Gheorghe Morgoci.

Menționăm că transportul public pe timp de noapte a fost introdus în capitală la inițiativa unui grup de activiști civici. Din data de 5 iulie 2016, proiectul se află în fază de testare, astfel până la ora 2:00 prin Chișinău circulă două rute de troeibuz: 24 și 22, cu un interval de 30 de minute. Cândproiectul a fost lansat, autoritățile au promis că acesta va fi introdus, permanent, dacă experimentul va fi unul reușit.

SURSA

Comentarii