07.10.2014 15:30

TINERII DIN MOLDOVA ÎȘI GĂSESC CU GREU UN JOB! UN PROGRAM SOCIAL ECONOMIC LE VOR MĂRI ABILITĂȚILE

Tinerii din Republica Moldova întâmpină dificultăți majore atunci când ajung să se angajeze în câmpul muncii. Fie nu au destulă experiență, fie nu dispun de calificarea de care are nevoie angajatorul. Aceștia de multe ori fiind nevoiți să muncească peste program pentru a obține acea calificare. Toate aceste probleme au fost constatate de Ministerul Tineretului şi Sportului în colaborare cu mai multe organizații obștești care au lansat Agenda social economică pentru tineri ce prevede îmbunătățirea abilităților tinerilor pentru o viață economică independentă.

Agenda socială și economică a tinerilor a fost elaborată ca să sensibilizeze organele de resort pentru a le oferi tinerilor o muncă decentă.

Potrivit reprezentanților asociațiilor obștești, tinerii nu-și cunosc suficient drepturile socio-economice și nu pledează pentru respectarea acestora.Cu toate că acest document este elaborat pentru a fortifica relaţiile cu tinerii şi organizaţiile obștești, acesta nu vine să rezolve problemele existente în acest sector.

Cu toate că acest document este elaborat pentru a fortifica relaţiile cu tinerii şi organizaţiile obștești, acesta nu vine să rezolve problemele existente în acest sector.

Agenda social economică pentru tineri a fost elaborată în cadrul proiectului „Muncă Decentă pentru tineri – îmbunătăţirea situaţiei socio-economice a tinerilor din Moldova prin abilitarea acestora şi a societăţii civile”, care este susţinut financiar de Uniunea Europeană. Întregul proiect a fost elaborat în 2 ani și a avut un buget de 350 milioane de euro.

Comentarii