23.01.2015 15:28

Tot mai mulți șomeri în ÎNTREAGA LUME! Câți oameni stau fără loc de muncă în prezent

În toata lumea sunt peste 200 de milioane de someri, numărul urmând să crească cu 11 milioane în următorii cinci ani, a avertizat Organizaţia Internaţională a Muncii într-un raport publicat marţi, transmite Money.ro cu referire la AFP.

Potrivit OIM, peste 61 de milioane de de oameni și-au pierdut locul de muncă de la debutul crizei globale în 2008 şi estimările arată că şomajul va continua să crească până la finele deceniului. Pe de altă parte, datele arată că situaţia pe piaţa muncii s-a îmbunătăţit în SUA, Japonia și Marea Britanie, în timp ce a rămas robustă în Germania și dificilă în mai multe țări dezvoltate economic din Europa.
Potrivit OIM, un declin semnificativ al preţurilor petrolului şi gazelor naturale ar putea îmbunătăţi situaţia şomajului în economiile avansate şi în mai multe ţări asiatice. În acelaşi timp însă, o cădere brutală a preţului hidrocarburilor ar putea afecta pieţele muncii din marile ţări producătoare de petrol şi gaze naturale, în special din America Latină, Africa şi lumea arabă.
Totodată, raportul OIM estimează că inegalitatea veniturilor va continua să se agraveze în condiţiile în care cei mai bogaţi 10% vor deţine 30-40% din veniturile totale, iar cei mai săraci 10% vor primi doar 2% din veniturile totale.

Comentarii