19.08.2014 14:52

TRANSPORTUL PUBLIC URBAN, MAI POPULAR ÎN EUROPA

Transportul public urban a devenit mai popular în rândul europenilor. Potrivit unui studiu, efectuat de International Association of Public Transport, care a fost publicat astăzi, folosirea transportului public urban în ţările Uniunii Europene a crescut cu 8 la sută în perioada 2000-2012.

În 2012 s-au efectuat 49,5 miliarde de curse cu autobuze, tramvaie și metrouri, informează agenția de presă Mediafax. În studiu se mai menționează că majorarea constantă a numărului de curse se datorează numărului de locuitori din zona urbană în UE. Totodată, organizația infomează că Belgia este țara care a înregistrat cea mai mare creştere a curselor urbane, cu 114 la sută mai mult, după care urmează Luxemburg cu o creștere de 50 la sută și Franța, unde autobuzele și metrourile au fost folosite cu 29 la sută mai mult în această perioadă.
Cu toate acestea, în Slovenia, Estonia, Ungaria şi Polonia, numărul curselor urbane a scăzut cu 10 la sută.
România face și ea parte din categoria țărilor în care folosirea transportului public de către locuitorii din zona urbană a atins cote maxime în 2012, cu peste 150 de călătorii de persoană.

Comentarii