16.10.2014 14:17

UN NOU PROIECT FINALIZAT! TRASEUL SĂRĂTENI-SOROCA, GATA PENTRU CIRCULAȚIE

Trotuare, sensuri giratorii, marcaje rutiere, canale de colectare a apelor pluviale, iluminare stradală și stații bine amenajate. Așa arată acum șoseaua Sărăteni-Soroca. La evenimentul de inaugurare, care a avut loc astăzi, a participat premierul Iurie Leancă și ambasadorul SUA în Moldova, Wiliam Moser.

Proiectul de reabilitare a șoselei Sărăteni-Soroca a inclus reparația și construcția a 14 poduri, construirea trotuarelor, a canalelor de colectare a apelor pluviale și a stațiilor de autobuz, dar și iluminarea traseului prin localități, instalarea parapetelor din metal, a indicatoarelor rutiere și a obiectelor reflectorizante pe porțiunile periculoase.
Șoseaua respectivă a reconstruită în cadrul Programului Compact, finanțat de Guvernul SUA prin intermediul Corporației Provocările Mileniului, iar costul total al proiectului se ridică la 100 mil. dolari. Lucrările de reabilitare a drumului Sărăteni-Soroca au demarat în toamna anului 2012 și au fost efectuate de consorțiul de companii turcești ONUR și SUMMA și compania austriacă Strabag, selectate prin concurs internațional. ONUR și SUMMA au reabilitat 44,9 km, în intervalul Sărăteni - Ghindeşti. De aici și până la intersecția din Drochia, 48,1 km, au fost reabilitați de compania austriacă. În total, prin intermediul Programului Compact, Republica Moldova a beneficiat de proiecte în valoare de 262 milioane de dolari.

Comentarii