16.02.2015 14:14

UE a transferat banii pentru reparația a trei străzi din Chișinău. Când începe reconstrucția

Banca Europeană pentru Investiţii a transferat prima tranşă de 3 milioane de euro pentru Primăria Chișinău. Banii vor fi investiți în implementarea proiectul de reconstrucţie a bulevardelor Ştefan cel Mare şi Sfânt, Constantin Negruzzi şi a străzii Vasile Alecsandri.

Potrivit primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, banii au fost transferați în contul Băncii Naționale a Moldovei. Și asta după ce BEI, instituțiile care finanțează proiectul, a cerut municipalității să-și schimbe conturile într-o bancă mai sigură, întrucât acestea erau la BEM - bancă cu regim special de administrare.
Chirtoacă a precizat că pentru început banii vor fi gestionați de direcția generală transport public, după care vor merge conform destinației.
Pentru reparaţia bulevardelor Ştefan cel Mare şi Sfânt, Constantin Negruzzi şi a străzii Vasile Alecsandri, autorităţile municipale au contractat un împrumut de la Banca Europeană pentru Investiţii şi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare în valoare de 11 milioane de euro.

Comentarii