06.02.2015 16:04

Un milion de lei pentru sănătate! Valeriu Pleșca a donat un CAZAN Dispensarului Dermatovenerologic

Zis și făcut! Milionul de lei promis de Valeriu Pleșca a început să fie cheltuit în scop social. Omul de afaceri a donat astăzi Dispensarului Municipal Dermatovenerologic un cazan care lucrează pe biomasă. Acțiunea face parte din concursul lansat de Valeriu Pleșca, pe pagina sa oficială de facebook în noiembrie, anul trecut.

Utilajul donat de omul de afaceri Valeriu Pleșca a ajuns la Dispensarului Dermatovenerologic Municipal Chișinău dis de dimineață. Așa cum era foarte greu, pentru al descărca a fost nevoie de o macara. Astfel omul de afaceri a început a realiza promisiunea care constă în modernizarea instituțiilor medicale, un proiect votat de cetățeni.

Pentru Dispensar, acest utilaj este mai mult decât necesar. Mai ales că de 14 ani, instituția medicală a trecut pe autogestiune, ceea ce înseamnă că nu primește nici un ban de la stat. Mai mult decât atât, din acest motiv, instituția a fost nevoită să economisească, înlocuind încălzirea tradițională cu cea bio. De 6 ani, Dispensarului Dermatovenerologic Municipal are instalat un cazan similar, pe bază de lemne care asigură instituția cu căldură de 5 ori mai ieftină.

"De fapt, casangeria noastră asigură cu căldură peste 1000 de metri pătrați, iar temperatura generată de acest cazan nu este deajuns pentru tot Dispensarul, deoarece oamenii vin și pleacă, sunt nevoiți să se dezbrace iar în instituție trebuie să fie cald, însă acum, după ce am primit al doi-lea cazan, vom putea să umblăm chir și în maiouri", a declarat Victor Buga, responsabil de casangerie.

Pentru angajații Dispensarului Dermatovenerologic această noutate i-a imbucurat și mai mult. Medicii de aici speră că donația primită îi va ajuta să economisească bani pentru alte echipamente medicale necesare pacienților.

Dispensarul Dermatovenerologic Municipal Chișinău are 70 de ani și este prima instituție medicală din Chișinău care are încălzire autonomă, bazată pe biocombustibil. Aici muncesc peste 126 de angajați.

Comentarii