25.02.2015 10:38

Unde să te angajezi? Iată cele mai solicitate profesii pe piața muncii

Cele mai solicitate profesii pe piața muncii din țară sunt cele de croitoreasă și de lucrător medical. Conform declaraţiilor agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţă la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la data de 24 februarie, erau înregistrate 5030 de locuri vacante.

Datele oficiale prezentate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că la nivel naţional pentru persoanele cu studii superioare şi medii de specialitate sunt oferite 1488 de locuri de muncă, ceea ce constituie 30% din numărul total de posturi vacante.
Cele mai mari șanse de angajare au lucrărorii medicali cu 247 de locuri vacante. Pentru învățători stau la dispoziție 113 locuri de muncă, pentru contabili - 100 și pentru programatori - 62.
Pentru persoanele cu studii superioare şi medii de specialitate cele mai puțil căutatesunt profesiile de Zootehnician, de chimist și mecanic pentru repararea mijloacelor de transport.
În schimb pentru cei care au studii medii generale şi secundar profesionale, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă tocmai 70% din numărul total de locuri de muncă vacante, cu un total de 3542 locuri de muncă.
Angajatorii din industria uşoară oferă locuri de muncă pentru tocmai 1441 de specialiști în domeniu. Cei care au experiență și studii în activităţile de servicii colective, sociale și personale ar putea obține 329 de locuri de muncă. Operatori, aparatişti și maşiniştii au posibilitatea să se angajeze la 269 de posturi.
Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md.

Comentarii