31.03.2015 14:46

UNDE SE DUC TAXELE PENTRU DRUM???

La ieșirea din iarnă șoferii înfruntă cu înverșunare gropile imense de pe drumuri. Și în timp ce noi așteptăm răbdător când vor fi cârpite cu asfalt craterile de pe carosabilul din Chișinău, șoferii dintr-un oraș din Rusia s-au apucat de trebă. Ei au cârpit gropile cu.... bani.

Un fleshmob mai puțin obișnuit s-a desfășurat duminica trecută în orașul rusesc Arsenyev, regiunea Primorie. Acțiunea de protest, organizată de șoferi cu genericul ”Taxe de drum fără intermediari” .Zeci de automobiliști s-au adunat în jurul unei gropi imense de pe șosea și au umplut-o ochi cu monede și chiar bancnote, turnând apoi ciment. Secvențele video de la fleshmob arată mai întâi starea dezastruoasă în care se află drumurile din oraș, și de notat că au fost filmate doar arterele pe care circulă transportul public.
Cireașa de pe tort apare în partea a doua a videoclipului, când șoferii, în câteva minute, au umplut una dintre gropili cu bani adevărați.

Pentru aceasta au fost adunate cinci căldări de monede cu greutatea totală de peste treizeci de kilograme. La acțiune s-au mai alăturat trecători, care au aruncat și ei bani în groapa de pe drum.

Comentarii