30.10.2014 17:05

UNIVERSITĂȚILE CARE FABRICĂ MILIARDARI! VEZI UNDE AU ABSOLVIT CEI MAI BOGAȚI OAMENI

Este adevărat că oamenii bogați de regulă au studii foarte bune? Sau aceștia nu-și prea pierd timpul învățând? Potrivit unui sondaj realizat între miliardarii din întreaga lume, aproape doua treimi dintre ei au studii superioare.
Datele obținute arată că miliardarii au studiat în universități, considerate de prestigiu.

16 din 20 de universități, cele mai populare în rândurile miliardarilor sunt în SUA. Pe primul loc este Universitatea din Pennsylvania, urmată de Harvard, Yale School of Management, Universitatea din California de Sud, Princeton, Cornell University și Stanford.


Reflectând o dezvoltare semnificativă a economiei indiene Universitatea din Mumbai s-a plasat pe locul 9. În lista universităților preferate de mmiliardari este doar o singură universitate britanică, London School of Economics. Interesant este că nici Oxford sau Cambridge University nu s-au regăsit în top.


Datorită oligarhilor rusi, pe locul 11 ​în lista este Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova. Predominanța universităților americane însă nu este un indiciu că în SUA sunt cei mai mulți miliardari. Mai mult de un sfert dintre miliardari care au învățat la universitățile din Statele Unite, a ajuns acolo din alte tari.


La sondaj au participat 2300 de miliardari. Pe langa faptul ca majoritatea oamenilor bogati au studii superioare, un sfert dintre aceștia și-au luat licența de master, iar fiecare al zecelea a absolvit doctoratul. Sondajul a fost realizat banca UBS și compania Wealth-X din Singapore.

Comentarii